Forum sojuszu fazigame uni 4 United Nations Space Command
Mam taką propozycję wyglądało by to tak :
Wspólnie wybieramy układ albo parę i każdy z nas zakłada sobie tam planetkę na której trzyma flotę wojenną nie całą bo wiadomo każdy ma swoje potrzeby ale na tyle dużo że gdyby jakaś wojna to nie trzeba się tygodniami zbierać do wojny tylko wysyłamy z kilku planet na raz i do przodu. Układy muszą być tak ulokowana żeby wszędzie było +/- tak samo i te planetki by ze sobą robiły coś w stylu jednej wielkie stoczni sojuszu uważam że to nie jest w cale taki zły pomysł gdyż na ogame to moim sojuszu funkcjonowało i to całkiem sprawnie i zawsze byliśmy gotowi do każdej wojny i wygraliśmy każdą właśnie z powodu masowych ataków na przeciwnika nie mówię że każdy musi w tym samy ale proponuje ugadać strategiczne układy i je zająć z tego powodu że jest nas dużo nie będzie to takie trudne pozostawiam to do rozważenia a główne dowodzenie nad tą flotą sprawował by Military Chief
Pozdrawiam
Ciekawy pomysł. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. To będzie wyglądać tak że jedna planeta jako taki ośrodek na dany teran czy ze każdy gracz po jednej takiej planecie zakłada i po kilka obok siebie w takich okręgach działają?
Proponuje lokacje 4:170 - 4:180 - ja w 4:177 składuję troszkę flotki
ale jeśli to ma być jedna planeta na dany obszar, to proponuje jedną planetę na galaktykę, jeśli będzie trzeba to najwyżej będzie sie robić kolonie wypadowe. bdjpq rozwiń temat jak to ma wyglądać
nie wiecie ja myślałem żeby było ze 3-4 graczy zrobili planetę na niej trzymali flotę i to w takich strategicznych miejscach bo wiecie jak będzie jeden na galę to gracz z przedziału 1-10 i nie ma floty np mnie niedawno zjechał taki gracz a jak będzie ich więcej to będzie można przeprowadzić kontrę bo nawet najlepszy gracz padnie pod wpływem 3-4 graczy bo tak bywa ale ja myślałem o czymś taki że weź my jest gala np 3;500 i tam 3 graczy buduje planeta i tam trzyma większość floty tak żeby to była baza wypadowa i tak w każdej gali tak żeby było blisko i mówię to się na ogame sprawdziło w 100% i myślę że tu też może i to wzmocni naszą pozycję bo jeśli ktoś zaatakuje naszego sojusznika to mocno tego i szybko pożałuje i trudno będzie namierzyć nasze najsilniejsze floty naprawdę to jest dobra perspektywa i mogli byśmy jako sojusz zacząć ofensywę na ugamel
Dobra, rozpisz, kto do jakiego punktu ma się przegrupować, ja tylko mówię, że mam już oddziały na 4:177 i chciałbym je tam zostawić, jednak, jeśli plan będzie wymagał czego innego - jestem otwarty
Czyli ktoś zakłada planetę i na niej kilka osób składuje wojska? Ile takich planet proponujecie?
żeby to przeprowadzić sprawnie potrzebujemy listy naszych graczy i ich położenie
Narazie myślę że może być
2:312:15 moja matka bo jest mniej więcej w środku gali i jak coś to wszędzie wkoło jest blisko,
4:177:1 też niezłe położenie
dalej ustalimy jak będziemy znać rozmieszczenie naszych, jeśli macie propozycje planet - piszcie
przy okazji wnoszę o pozwolenie na wydalenie z sojuszu osób niezarejestrowanych na forum. Damy im ostatnie ostrzeżenie a potem jeśli się nie dostosują to ich pożegnamy. Musimy mieć stały kontakt ze wszystkimi, a takie typki nie wiadomo czy grają czy co...
ok mój plan jest taki
zaczynając od pierwszej gali
Shiba_Kce oraz majkel25 zajmujecie pi jednej planecie w układzie 1:101
dalej gala druga:
Doom3stos oraz Favnirek zakładacie planetki w układzie 2:104
trzecia:
PredatorBB oraz mar1321 zakładają planetki w układzie 3:209
czwarta:
ja(bdjqp:P oraz Tiktak zakładamy planety w układzie 4:219
piąta:
Mesajah oraz pyjte zakładają w 5:209
szusta:
nalewaj oraz Mishelts zakładają w 6:217
siódmą i ósmą razem z powodu braku graczy :
qDiii oraz SpeeReeThoosE w układzie 7:418
pozostaje dwóch sojuszników bez przydziału Darek9105 oraz fareKing to już niech sami sie wypowiedzą gdzie chcą się ulokować
aha przydziały robiłem odliczając graczy poniżej 50kk pkt którzy prawdopodobnie odpadną z soja do akademii
pozdrawiam
Acha i niech każdy się pochwali ilością floty jaką dysponuje i jaką będzie mógł trzymać na tych planetach
ja mam tak
1kk okrętów wojennych
5546 induktorów
300k l.myśliwców
400 hydr
100k niszczycieli
na planetkę którą założę mógł bym wysłać wszystkie OW , hydry i niszczyciele
Kolonizator poszedł
No dobra, zakładać planety!
ja mam teraz gówno a nie flotę bo mi zrobił typ wjazd na 4 planety ;/ ale szybko się odbuduję, wiec spoko
też miałem komplet planet ale jedną poświeciłem ale już nie wiem czy było warto bo widz że raczej nikt nie (oprócz paru osób ) zrobił tego o co prosiłem