Forum sojuszu UNSC

Forum sojuszu fazigame uni 4 United Nations Space Command

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#1 2008-09-27 07:33:59

qDiii

Świeżak

630133
Punktów :   

Zabezpieczenie punktowe.

Yo.
Ostatnio zauważyłem, że dużo osób pyta się, czy będzie jakaś wojna. Dla graczy w naszym sojuszu, proponuję zrobić tak:

Nie inwestować we flotę lub jeżeli masz jakąś farmę, która tej floty wymaga ( nie mówiąc o transporterach ), to buduj jej jak najmniejsze ilości.

Budynki. Budynki rozwijaj na jak najwyższy poziom. Proponuję tak: kopalnia metalu +6, kopalnia kryształu, ekstraktor deuteru +3. Znaczy to, że Kopalnie metalu trzymaj o 6 lvl wyżej niż kopalnie kryształu, a ekstraktor deuteru o 3 wyżej. Aby osiągnąć to w krótkim czasie i nie mieć problemów z innymi grzaczami (bo na pewno przyciągnie ich surówka) zbuduj po 30k DT na planecie, zamień Metal na Kryształ i Kryształ na Deuter w Handlarzu i transportuj surowce na planete, gdzie aktualnie rozbudowujesz eko.
Gdy już osiągniecie na każdej planecie min. 47, 41, 44 poziom, możemy porozmawiać o wojnie.

Flota. Gdy już osiągniecie 'próg' punktowy, najlepszym rozwiązniem jest inwestycja w Induktory. Dlaczego? Dlatego że żaden statek w grze nie ma szybkich dział przeciwko niemu. Jest również najbardziej opłacalny (porównując go m.in. do OW, których siła ataku jest 300 razy mniejsza a koszt produkcji prawie 2 razy większy). Oprócz nich proponuję również LM, dające dużo tarczy, która jest bardzo ważna podczas walki. Niszczą one również upierdliwe Modliszki. Poza tym, Hydra, to też nie jest złe rozwiąznie. Duża osłona  i szybkie działa przeciw bardzo popularnym Wyrzutniom Rakiet.

Opracowałem rozkład floty, według mnie najlepszy możliwy ;d. Oto i on:

- 5000 LM,
- 200 Bomberów,
- 100 Niszczarek,
- 100 Pancerników,
- 400 Ciężkich Krażków,
- 15 Induktorów,
- 5 Hydr.
[To jest stosunek jaki zachować między budowanymi statkami].
Oczywiście można rozbudowywać jak się chce.

Obrona. LL, najlepsze w stosunku cena/jakość i nie obrywa tak bardzo jak WR od Hydr. Najwięcej LL niszczy Bomber, ale jest to tylko 20 LL / runda.. Ale poza nimi najlepiej budować również Wyrzutnie Plazmy( żaden statek nie ma(chyba) szybkich dział przeciwko nim) i Działa Gaussa, które są dość dobre.

Badania. Jeśli marzymy o dobrej flocie przede wszystkim musimy mieć Technologię Bojową, Ochronną i Opancerzenie co najmniej na 20 lvl.

To tyle narazie. Proponuję się zalecić do mojej taktyki. Na pewno nie wyjdziecie na tym źle.

@Down.
Dzięki, poprawiłem trochę ten 'poradnik'.

Np. Robie to dla dobra sojuszu.

Ostatnio edytowany przez qDiii (2008-09-27 08:07:27)

I love to destroy !
I hate be destoyed

^^.

#2 2008-09-27 07:45:22

Doom3stos

Zemsta!

8853472
Punktów :   
Koordy Matki: 2:312:15
Ilość Punktów: 350-400kk
Miejsce w Rankingu: 150-200
Ilość Planet: 6
Ilość Księżyców: 3

Re: Zabezpieczenie punktowe.

Grawitony obrywają od indyków na wejściu, nie ma sensu ich budować ja daje wszystkiego po trochu, ale przede wszystkim staram się rozwijać LL i WR (cena), plazmy i gaussa, + na każdej planecie mam 10 000 min i przeciwrakiet xD Co do reszty nie mam zastrzeżeń, ale radzą przy zbieraniu surowców transportować je z innych planet, bo trzeba będzie zbierać kilka dni a w tym czasie ktoś może nas zjechać i po surkach. Myślę że powinniście dodatkowo rozwinąć technologię bojową, ochronną i opancerzenie na conajmniej 20 lvl, optymalnie byłoby 22, ale to może okazać się nierealne. Za 2 tygodnie robimy przegląd generalny, liczę ze będziecie gotowi.
qDiii dzięki za pomoc
                                                                                                              Military Chief Doom3stos

"Nawet jeśli twój wróg jest tylko jak mrówka, zalicz go w poczet słoni."

''Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.''
Benjamin Franklin

"Żeby prowadzić wojnę potrzeba trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i pieniędzy."
Napoleon Bonaparte

"Trzymaj swoich przyjaciół blisko, ale jeszcze bliżej trzymaj swoich wrogów."
Mario Puzo Ojciec Chrzestny

#3 2008-09-27 08:24:43

Riddick

Nowy

Punktów :   
Koordy Matki: 3:13:10
Ilość Punktów: 298.712.576.528
Miejsce w Rankingu: (Miejsce 1 z 1868)
Ilość Planet: 13
Ilość Księżyców: 13

Hydry są nieopłacalne z powodu szybkich dział od induktorów , ja uważam że najlepiej jest inwestować w lmy owce i niszczarki , a w zanadrzu mieć parę(dzisiąt) tysiecy induktorów , ja tez osobiscie lubie pancki ale ich budowa jest kosztowna i nie do końca opłacalna (kryształ)

#4 2008-09-27 08:34:02

qDiii

Świeżak

630133
Punktów :   

@up.

Może i Induktor ma szybkie działa ale zobacz na Symulatorze, że Hydra vs. Induktor = Remis

I love to destroy !
I hate be destoyed

^^.

#5 2008-09-27 09:12:46

Favnirek

Nópek

status 5331428
8133461
Call me!
Punktów :   
Koordy Matki: 2:275:12
Ilość Punktów: 66.431.550
Miejsce w Rankingu: 305
Ilość Planet: 4
Ilość Księżyców: 1

qDiii - Hydra jest droższa

Co do tego, co napisałeś - polecałbym nawet trzymać kryształ odrobinkę inaczej - przy 7 poziomach różnicy między krychą a metalem nie wystarcza mi tego pierwszego do rozbudowy Oczywiście można wymieniać deuter, co zaraz mam zamiar zrobić...

Ale na kumplowanie się nie było czasu,
Bowiem wobec potęgi dziesięciu tysięcy demonów,
Z góry dziesięciu tysięcy demonów...

Favnirek, Wstawaj! Czas do szkoły!

O matko...

#6 2008-09-27 09:25:37

Doom3stos

Zemsta!

8853472
Punktów :   
Koordy Matki: 2:312:15
Ilość Punktów: 350-400kk
Miejsce w Rankingu: 150-200
Ilość Planet: 6
Ilość Księżyców: 3

ja daje deuter wysoko i se wymieniam na metal i potem jak jest potrzeba to na kryche. Deuter sie zawsze przyda

"Nawet jeśli twój wróg jest tylko jak mrówka, zalicz go w poczet słoni."

''Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.''
Benjamin Franklin

"Żeby prowadzić wojnę potrzeba trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i pieniędzy."
Napoleon Bonaparte

"Trzymaj swoich przyjaciół blisko, ale jeszcze bliżej trzymaj swoich wrogów."
Mario Puzo Ojciec Chrzestny

#7 2008-09-28 07:44:16

qDiii

Świeżak

630133
Punktów :   

Opracowałem kolejną dobrą banie ^^.
Oto ona:

Jeśli chcesz rozbudować dobrze eko, i masz poziomy zbliżone do 44, 38, 40 , to zrób 50k DT i 1 GŚ(dla spowolnienia), wymień metal i kryształ na deuter, i puść FS'a z Full deuterem, tak, aby doleciał na następny dzień, na godzinę bliską tej, o której wejdziesz na kompa.

I love to destroy !
I hate be destoyed

^^.

Forum należy do sojuszu UNSC
All Rights Reserved

Stopka forum

RSS